20. september 2025
20. september 2025
20. september 2025
»Na Primorskem znamo sodelovati, znamo ohraniti tradicijo in obenem graditi sodobne poti naprej. Hrana ni le proizvod – je kultura, identiteta in način življenja.«
Na novinarski konferenci na Cerju je Anka Lipušček Miklavič otvorila dogodek in poudarila pomen povezovanja in trajnostnega razvoja.
20. september 2025
»Nerazumno je, da otroci, ki hodijo v šolo 150 metrov stran od mlekarne, pri šolskem obroku jedo jogurt iz drugega konca Slovenije ali celo iz druge države.«
Anka Lipušček Miklavič je izpostavila problem vključevanja lokalno pridelane hrane v javne zavode.
30. avgust 2022
»To je izjemnega pomena, saj s tem ustvarjamo tudi osnovo za prehransko varnost.«
Anka Lipušček Miklavič je izrazila pomen prejema državnega priznanja za prispevek k razvoju slovenskega agroživilstva in gospodarstva ter za ohranjanje lokalnih običajev posoške regije.